De Trainer

Over de trainer

Trees de Jong is jarenlang werkzaam geweest in het onderwijs. Daarnaast heeft zij zich verdiept in de Oosterse geneeswijzen en het volgen van de opleiding tot lichaamsgericht therapeut. Sinds medio 2000 is zij werkzaam in een groepspraktijk in Groningen en in Zuidlaren. Trees is opgeleid tot Mindfulnesstrainer (categorie 1) aan het Instituut voor Mindfulness (IvM).

“Ik ben ervan overtuigd, dat zich in ieder mens een basis bevindt van innerlijke kracht, wijsheid en stilte. En dat ieder van ons in staat is daar weer bij te komen. Tijdens ons leven ontwikkelen wij zo onze patronen om te kunnen omgaan met gebeurtenissen, die op ons pad komen. Patronen of strategieën kunnen gedurende een periode in ons leven nuttig zijn. Op den duur kunnen ze ons echter ook gaan tegenwerken en begrijpen we soms niet waarom we toch telkens weer op dezelfde manier, reageren op situaties.

Mindfulness of aandachttraining helpt ons weer contact te maken met die basis van kracht en stilte in ons. Met behulp van de oefeningen om onze aandacht te trainen, worden we ons bewust van wat zich voordoet in het moment zelf. Tijdens de oefeningen stil durven zijn en bij de ervaring aanwezig zijn én te blijven. Door met meer aandacht te luisteren naar wat ons lichaam en geest ons te vertellen heeft wanneer we in het moment zijn, zijn we in staat vanuit meer helderheid een keuze te maken in hoe we reageren; in plaats van overvallen te worden door opkomende gedachten, emoties en te reageren vanuit gewoonte.

De mogelijkheid ontstaat weer contact te maken met dat stuk in ons dat er altijd al is geweest, maar dat soms voor lange tijd ondergesneeuwd is geraakt en waarvan we ons niet meer bewust waren.

Met behulp van mindfulness weer het leven te dragen zoals het komt wat het ook brengt aan lichamelijke of geestelijke pijn, dat is wat ik ieder mens gun.

Een van de beste dingen die op mijn pad is gekomen, delen met een ieder die de verantwoordelijkheid wilt dragen voor zijn/haar welzijn, daarin ligt mijn motivatie.”